ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER ÖZGEÇMİŞLERİ

SEMİ OKUMUŞ KİMDİR?

semi okumuş gib başkan yardımcısıSemi OKUMUŞ’un ÖZGEÇMİŞİ

1970 yılında Erzurum’da doğdu. İlköğretimini Narman’da orta öğretimini Bayburt’ta tamamladı. A.Ü. SBF İktisat Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu.

1998 yılında Gelirler Kontrolörlüğü mesleğine başladı. 2003-2005 yıllarında Vergi Sorunları Dergisi’nde yayın kurulu üyeliği ve genel yayın yönetmenliği yaptı. 2008-2009 yıllarında Gelirler Kontrolörleri İstanbul Grup Başkan Yardımcılığı’nı yürüttü.

semi okumuş gib başkan yardımcısı2010 yılında muhasebe skandalları konusunda araştırma yapmak ve yabancı dil bilgisini geliştirmek üzere bir yıl süreyle Amerika’da bulundu. 2011 yılında İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nda İhtilaflı İşlerden, Diğer Vergilerden ve Bayrampaşa Uygulama Grup Müdürlüğü’nden sorumlu Grup Müdürü olarak çalıştı. Semi OKUMUŞ, 2012-2013 yılında Vergi Denetim Kurulu Ankara Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı görevini yürüttü.

2014 yılından itibaren Denetimden ve Mükellef Hizmetlerinden sorumlu Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş olan Semi OKUMUŞ 19 Nisan 2019’da GİB Başkan Yardımcılığı görevinden alınmıştır. 

İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: GİB

5 replies »

  1. Nilgün Hanım merhabalar, konuya ilişkin olarak Gelir İdaresi Başkanlığından veya BİMER aracılığı ile bilgi talep edebilirsiniz. Selam ve saygılar.

  2. 2011 yılında maliyeye yaptığım ihbar sonucu Topkapı Denetim Koordinatörlüğünce Bayrampaşa Vergi Dairesi mükellefi Nihat Demirelli’nin,01/07/2011 tarihinde Genel Müdür Yardımcısı ERHAN KUŞÇU ve 06/07/2011 tarihinde ERHAN KUŞÇU ve ESHABİL GÜLEÇ tarafından ifadesi alınarak yoklama fişi düzenlendi.N.D.bu ifadeleriyle birlikte maliye dosyasına, konuyla ilgili 2 inşaat sözleşmesi sunmuştu.Fakat,N.D.aleyhinde hiç bir işlem yapılmadığından,daha sonra bu sözleşmeler MALİYE DOSYASINDAN İMHA EDİLDİ.ERHAN KUŞÇU ve ESHABİL GÜLEÇ isimli kişilere ulaşmak istiyorum

Yazımıza ilişkin görüş, eleştiri ve katkılarınızı lütfen bize bildiriniz.