ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER ÖZGEÇMİŞLERİ

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞINDA GÖREV DEĞİŞİMİ: YENİ BAŞKAN SUAT SARIGÜL

Not: Daha önce vekaleten VDK Başkanlığı görevine atanan Suat SARIGÜL 04.02.2020 tarih ve 31029 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile VDK Başkanlığına asaleten atanmıştır. Kendisine başarılar dileriz.

Suat SARIGÜL 28 Şubat 2019 tarihi itibariyle Hüseyin KARAKUM‘dan boşalan Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına atanmıştır. Söz konusu atama haberi sosyal medya ortamında aşağıdaki şekilde yer almıştır:

suat sarıgül vergi denetim kurulu atama.JPG

28 Şubat 2019 itibariyle Resmi Gazete’de atamaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlanmamış olan Suat SARIGÜL’ün Bakan görevlendirmesi suretiyle görevine başlatıldığı düşünülmektedir. Yakın bir tarihte de atamaya ilişkin sürecin tamamlanması beklenmelidir. Vergidosyasi.com olarak, Suat SARIGÜL’e yeni görevinde başarılar dileriz.

01.03.2019 tarihinde Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı devir teslim töreni yapılmış ve Hüseyin KARAKUM makamını Suat SARIGÜL’e bırakmıştır.

Suat SARIGÜL Kimdir?

suat sarıgül vdk vergi denetim kurulu başkanı

Suat Sarıgül VDK Başkanı

Suat SARIGÜL, 2007 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavla Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü bünyesinde Vergi Denetmen Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. 23-24 Mart 2011 tarihlerinde yazılı, 07-08 Haziran 2011 tarihlerinde sözlü sınavları yapılan Vergi Denetmenliği Yeterlik Sınavında başarılı olarak Vergi Denetmeni olarak atanmıştır.

Vergi Denetim Birimlerinin tek çatı altında toplanması üzerine Vergi Denetim Kurulu Başkanlığıu (VDK) Bünyesinde Vergi Müfettişi unvanı alan Suat SARIGÜL, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı (AVDB) Grup Müdürü olarak görev yapmakta iken Vergi Denetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştır.

suat sargül kimdir vergi denetim kurulu başkanı atandı yeniVergi ve muhasebe alanında Vergi Raporu Dergisi ve diğer süreli yayınlarda yayımlanmış makaleleri bulunan Suat SARIGÜL’ün “Vergisel Yönleriyle Genel Muhasebe” isimli bir de kitabı bulunmaktadır.

Vergi Raporunda Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde de bulunmuştur.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

4 replies »

  1. Ali İhsan Bey, önemli olan yapılan işlerin kurumsal hale getirilmesi, liyakatın ve ehliyetin esas alınmasıdır. Kurumsallaşmış, iyi işleyen bir sistemde Kurumun başında oturan kişinin meşrebi, kökeni ve benzerinin çok da önemli olmaması gerektir. Umarım öncelikle bu yönde adımların atıldığını görürüz ve alkışlarız. Görmez isek de eleştiririz.
    Selam ve saygılar.

  2. Maliye Teskilatinda; Vergi Kontrol Memurları, Vergi Denetmenleri, içlerinden görevlendirilmiş meslektaşları büro başkanlarından, … , atanmış defterdarlardan ve … az çekmediler. Aynısını yaşatmamasını ve hayırlı olmasını diliyorum.

Yazımıza ilişkin görüş, eleştiri ve katkılarınızı lütfen bize bildiriniz.