GENEL

Murat MURATOĞLU ya da Murat TURAN Kimdir?

murat muratoğlu murat turan rahmi turanın oğlu sözcü gazetesiGeçenlerde “Murat MURATOĞLU” mahlası ile Sözcü’de köşe yazarlığı yapan ve gerçek adı Murat TURAN olan, yine Sözcü Gazetesinin köşe yazarı olan Rahmi TURAN’ın da oğlu yazar TRT payları ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

“Kapat TRT’yi, düşür vergileri!” başlıklı yazı ile TRT’nin harcama ve gelir kalemlerine dikkat çeken Murat MURATOĞLU (Murat TURAN) vergi alanında da yazı kaleme olmuş oldu.

TRT, vergi, bandrol, TRT payı gibi kavramlara temas etmesi nedeniyle, Murat MURATOĞLU kimdir? soruları vergi ile ilgilenenler arasında da sorulmaya başlandı. vergidosyasi.com olarak okuyucularımızın merakını gidermek istedik.

Murat MURATOĞLU (Murat TURAN) Kimdir?

Murat MURATOĞLU, gazeteci Rahmi TURAN’ın oğlu Sözcü Gazetesi köşe yazarıdır. Gerçek adı Murat TURAN’dır. Babası Rahmi TURAN da bir ara Rahmi MURATOĞLU olarak yazılar yazmış.(1)

murat muratoğlu rahmi turan ın oğul gerçek ismi murat turanİstanbul’da 1972 yılında doğmuştur. İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunudur. Bir süre borsa brokerlığı kursu için Amerika’da bulunmuştur.

Sözcü Gazetesinde haftada 5 gün köşe yazısı yazmaktadır.

Son dönemde ise açtığı youtube kanalında borsa, finans ve ekonomi ağırlıklı videolar yayımlanmaktadır.

murat muratoğlu murat turan youtube kanalı sözcü rahmi turan pınar turan

24.07.2020

vergidosyasi.com

Kaynaklar:

(1) Sözcü’nün en gizemli yazarı, İSMMMO YAŞAM, http://archive.ismmmo.org.tr/docs/YASAM/61YASAM/020_23.pdf

(2) Sözcü Gazetesi

(3) youtube.com

Yazımıza ilişkin görüş, eleştiri ve katkılarınızı lütfen bize bildiriniz.