GUNCEL

Okul Yaptırıp Bunun Bir Kısmını Vergiden Düşmeye Erzurumlunun Bakışını Yansıtan İlginç Bir Haber.

Bilindiği üzere, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun “Diğer İndirimler” başlıklı 10 uncu maddesi uyarınca belli şartları sağlayan eğitime yönelik bağış ve harcamalar kurum kazancından indirilebiliyor. Mükellefleri eğitime destek konusunda teşvik etmeye yönelik bir indirim.

Ancak, bazıları bu tür hayır işleri yaparken bunun bir kısmının vergiden düşülmesine pek de sıcak bakmıyor anlaşılan.  Hayır yaparken bunun bir kısmının vergiden düşülmesine Erzurumlunun bakışını yansıtan ilginç bir haber:

Erzurumlu İş Adamı Okulu Yaptırdı Vergiden Düşmedi!

 30 EKİM 2018 10:06

Erzurumlu Hayırsever İş Adamı Hüsamettin Yavuz’dan Eğitime Okul Desteği!

Erzurum’un Narman ilçesinde işadamı Hüsamettin Yavuz tarafından vergiden düşülmeden 480 bin liraya mal olan ilkokulun açılışı yapıldı.

Hayırsever işadamı Hüsamettin Yavuz tarafından Erzurum’un Narman ilçesi Koçkaya Mahallesi’ne yaptırılan Hüsamettin Yavuz İlköğretim Okulunun açışına, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eski İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Eski Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, HSYK Üyesi Metin Yandırmaz, Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Devlete, eğitime yapılan yatırımı en kıymetli yatırım olarak gören kıymetli hayırseverimiz Sayın Hüsamettin Yavuz beyefendiye ilimiz eğitimine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Bu Hizmetler Bir Vatandaşlık Görevi…

Bu tür hayırlı hizmetlerin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Hayırsever İşadamı Hüsamettin Yavuz ise, yaptığı konuşmada, “Böyle bir günde bizlerin mutluluğuna ortak olan tüm protokolümüze ve hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bu okulu yaptırırken vergiden düşmedim,  480 bin liraya mal oldu. Tamamen kendi öz sermayemizdir. Bu vesile ile vatandaşlık görevimizi yerine getirdik”

Haberin devamı için: http://erzurumportali.com/shf/4488/Erzurumlu-Is-Adami-Husamettin-Yavuz

01.11.2018

vergidosyasi.com

 

Yazımıza ilişkin görüş, eleştiri ve katkılarınızı lütfen bize bildiriniz.