Otopark Yönetmeliğinde; otoparkların yapımında TSE standartlarına uyulması, umumi bina, bölge otoparkları ve genel otoparklarda, giriş-çıkış ve asansörlerine en yakın yerlerinde birden az olmamak şartıyla, her 20 park yerinden birinin engelli işareti konularak engelliler için ayrılması zorunludur. (Md. 4)
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 61 inci maddesine göre “Engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerine” engelli olamayanlar tarafından park edilmesi yasaklanmıştır. Aynı Maddede; engelli olmayanlar tarafından engellilere ayrılmış alanlara park yapılması durumunda park ihlali cezası iki kat olarak uygulanacaktır.
2020 yılı için 132 TL olarak uygulanan hatalı park cezasının engelliler için ayrılmış alanlara engelli olmayanlar tarafından park edilmesi durumunda 264 TL olarak uygulanması gerekmektedir.
22.07.2020
Hasan AYKIN
verdgidosyasi.com
Kategoriler:GENEL