ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER ÖZGEÇMİŞLERİ

Mücahit CİVRİZ Kimdir?

mücahit civriz kimdir.jpgMücahit Civriz’in Özgeçmişi

Kastamonu Tosya’lı olan Mücahit CİVRİZ 1981 yılı Eskişehir doğdu. Sadullah Paşa İlkokulu, Ayaş İmam Hatip Lisesi, Ankara Merkez İmam Hatip Lisesinde -Süper Lise- (Tevfik İleri İ.H.L) ve Açık Lise’de eğitim gördü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu; Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde başlayan Ortadoğu İktisadı Yüksek Lisans eğitimine, Maliye Bakanlığı’nda göreve başlaması nedeniyle devam etmedi.

2006 yılında Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 3 yıllık yardımcılık görevini takiben “Genel Olarak Mali İstatistik ve Genel Yönetim Mali İstatistiklerinin Hazırlanması ve Sunulması” isimli tezini savunması sonrasında girdiği Yeterlilik Sınavını başarıyla tamamlayarak Devlet Muhasebe Uzmanı oldu. 2012 yılına kadar çeşitli projelerde Proje Koordinatörü olarak çalıştı. Bu Projelerden “GÜMKART Gümrük Tahsilat Sistemi” projesi 7. e-Türkiye (eTR) – Kamudan İş Dünyasına Kategorisinde birincilik ödülü ile VISA Europe tarafından “Türkiye’nin En Yaratıcı Kamu Ödeme Çözümü” özel ödüllünü kazanmıştır.

2009-2011 yılları arasında Devlet Muhasebe Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Mücahit CİVRİZ, Dernek Resmi web sitesinin de (www.demud.org.tr) içerik ve tasarım çalışmalarını yürüttü.

Mesleki ve güncel konularda çalışmalar yapan Mücahit CİVRİZ’in, çeşitli mesleki yayın organlarında Mali İstatistikler, Mali Saydamlık, Hesap Verilebilirlik, Mali Kural, Kriz, Borçlanma, Türkiye Ekonomisi, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti konularında yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Makale ve Yazıları Vergi Dünyası, Vergi Sorunları, Yaklaşım, Uzman Bakış Dergileri ile Dünya Gazetesi ve Star Gazetesi Açık Görüş ekinde yayımlandı. (Tüm Makaleler İçin Tıklayınız)

2 Kasım 2011 tarih ve 28103 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Devlet Muhasebe Uzmanı unvanı Maliye Uzmanı olmuştur.

18 Şubat 2012 tarihinde yapılan Maliye Uzmanları Derneği Olağanüstü Genel Kurulunda Maliye Uzmanları Derneği Başkanı olmuştur. 13 Mayıs 2014 tarihinde yapılan Maliye Uzmanları Olağan 1. Genel Kurulunda yeniden başkan seçilmiş, Dernek bünyesinde yayın hayatına devam eden Uzman Bakış isimli derginin Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü yapmıştır.

İnsani Gelişim Derneği Kültür ve Sanat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi yapmıştır.

2015 yılı Aralık ayından 2017 Yılı Kasım ayına kadar Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü (Bakan Naci AĞBAL) görevini yürütmüştür. Bu görevi esnasında 2017 yılı Mart ayından 2017 yılı Kasım ayına kadar Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı ünvanına sahiptir. Ayrıca Sümer Holding Yönetim Kurulu üyesidir.

13 Kasım 2017 tarihinden itibaren Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcılığı (V.), [26 Ocak 2018 tarihinde asalaten] görevine getirilmiştir. 28 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile DMO Yönetim Kurulu Üyeliğine de atanmıştır. Civriz DMO Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Kaynak: mcivriz.com

 

4 replies »

Yazımıza ilişkin görüş, eleştiri ve katkılarınızı lütfen bize bildiriniz.